
Co jeść, żeby schudnąć? Najlepsza dieta odchudzająca!
Nadmiar tkanki tłuszczowej to problem dotykający coraz większa liczbę ludzi na świecie, w tym w Polsce. Aby pozbyć się zbędnych kilogramów należy wdrożyć odpowiedni schemat …
Nadmiar tkanki tłuszczowej to problem dotykający coraz większa liczbę ludzi na świecie, w tym w Polsce. Aby pozbyć się zbędnych kilogramów należy wdrożyć odpowiedni schemat …
Maślan sodu jest substancją naturalnie wytwarzaną w jelitach w wyniku procesu fermentacji bakteryjnej niestrawionych węglowodanów,, np. błonnika pokarmowego. Suplementacja maślanu sodu jest szczególnie wskazana w …
Berberyna jest substancją o wyjątkowo wysokiej aktywności biologicznej, której naukowo udowodnione działanie może pomóc w wielu różnych przypadkach. Czym jest berberyna? Jak działa? Jaką ją …
Pokrzywa indyjska – Coleus forskohlii to surowiec zielarski znany od tysięcy lat – był on wykorzystywany w ajurwedzie (medycynie ajurwedyjskiej). Ze względu na swoje właściwości forskolina jest obecnie …
Witamina D to obok witamin A,E i K naturalnie występująca witamina rozpuszczalna w tłuszczach. Witamina ta nazywana jest witaminą słońca ze względu na naturalne źródło cholekalcyferolu w …
Probiotyki przekonują do siebie coraz większą grupę ludzi, a to dzięki szerokiemu i pozytywnemu wpływowi na zdrowie i samopoczucie. Bakterie probiotyczne to „armia” naszej odporności …
Olej rybi to jeden z najpopularniejszych surowców aktualnie stosowanych w suplementach diety. Zawarte w tym oleju kwasy tłuszczowe Omega-3 (EPA i DHA) to bardzo ważne …
Optymalna dieta, aktywność fizyczna, świadoma suplementacja – w pogoni za dobrym samopoczuciem, pełnym zdrowiem oraz optymalną formą fizyczną zapominamy jednak o śnie i o tym, …
Witamina C, znana również jako kwas askorbinowy, to nieodłączny element zdrowej diety i fundament dobrego samopoczucia. Niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, odgrywa kluczową rolę …